Tuntikuvaukset

Spinning eli sisäpyöräily

Sisäpyöräilyyn käytetty pyörä muistuttaa tavallista kuntopyörää, jossa vastusta muuttamalla voidaan vaihdella harjoituksen rasittavuutta. Sisäpyöräilyn lihasrasitus kohdistuu hengitys- ja verenkiertoelimien lisäksi pääsääntöisesti alavartalon lihaksiin.

Spinning pidetään virastotalolla osoitteessa Yrjö Kokon tie 4 spinningtilassa, jonka oven vierestä löytyy varauslistat. Ota tunnille mukaan sisäliikuntavaatteet, kengät, juomapullo ja pyyhe.


Kahvakuula

Kahvakuula harjoittelu on toiminnallista, jonka avulla voi lisätä voimaa, nopeutta ja tasapainoa. Kahvakuula tunnit pidetään ulkona alakoulun pihalla, pakkasraja -15 astetta.


Ritun jumppa

Ritun jumppa on monipuolista kehonhallinta jumppaa, jossa keskitytään reisi- pakara- ja tasapainoliikkeisiin. Lisävälineenä voidaan käyttää keppiä, kuminauhaa tai step-lautaa. Tuntien sisällöt vaihtelevat ja tunnilla voidaan pitää circuitia eli kuntopiiriharjoittelua.


Miesten jumppa

Miesten jumpassa on vaihdellen lihaskunto-, keppi- ja kuminauhajumppaa, pääpaino venyttelyssä.


Bodywork

Kehonhallintaa ja venyttelyä, sopii kaikille.


Tanssi

Tanssiliikuntaa; erilaiset tanssiliikkeet ja kuviot rakennetaan yhteen osaan helppoa, hauskaa ja hikistä, sopii kaikille.


Lihaskunto / liikkuvuus


Tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto-osiosta (keskitytään eri lihaksiin eri tunneilla) ja palauttelusta / venyttelystä. Tunti sopii kaiken ikäisille, kokoisille sukupuoleen katsomatta.